Táto oranžová polievka je skladom vitamínov. Farba je tak jasná ako karotén , to znamená rastlinný pigment, ktorý sa vo vašom tele premieňa na vitamín A.
Tekvica, mrkva a zázvor uspokoja vaše telo veľkými dávkami vitamínu C, kyseliny listovej a vlákniny. A nadchne vás s jeho korenistou vôňou a nezvyčajne jasnou farbou.
Tekvicová polievka
Potrebujeme:
1 stredná tekvica
2 stredne veľké zemiaky
8 lyžice. vody
8 stredných mrkvy
3 plátky čerstvého zázvoru
1 plechovka kokosového mlieka
1/2 lyžice muškátový oriešok
1/2 lyžice koriander
korenie a soľ podľa chuti
POSTUP:
- Predhrievajte rúru na 190 stupňov.
- Prekrojíme tekvicu na polovicu a odstránime semená. Potom ju položíme na prekrojenú stranu pečenia a nalejte vodu na pol centimetra.
- Ošúpte zemiaky, prepichnite ich vidličkou a vložte samostatný plech na pečenie.
- Pečte tekvicu a zemiaky, kým nezmäknú (od 45 minút do 1 hodiny).
- Zatiaľ čo tekvica a zemiaky sa pečú, nalejte vodu do hrnca a zohrejeme ju.
- Olúpeme a nakrájajte mrkvu. Dáme ju spolu zo zázvor do vody a privedieme ju do varu. Znížime teplo, zakryjeme a varíme 30 minút.
- Vypnite zeleninový vývar. Keď je tekvica a zemiaky pripravené, nechajte ich trochu vychladnúť. Potom tekvicu pridajte do polievky.
- Pečené zemiaky, nakrájajte a pridajte ich do polievky. Ak chcete, polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
- Pridáme kokosové mlieko a korenie prevaríme.
Táto polievka je nepostrádateľná v chladnej sezóne, keď naše telo postráda slnečné svetlo a vitamíny . A bude vás môcť rozveseliť aj v tmavom a najchladnejšom počasí.
Zdroj: takprosto cc