Potrebujeme:
10 dkg práškový cukor
1 balenie vanilkový cukor
2 vajcia
120 g roztopeného masla
180 g hladkej múky
50 g sušeného ovocia (čučoriedky)
50 g sušených marhúľ
50 g orechov
50g horkej čokolády
1 lyžička prášok do pečiva
Postup:
- V malej miske zmiešame práškový cukor, vanilkový cukor, vaječné žĺtky a maslo.
- Vyšľaháme vaječný bielok na tvrdú penu, potom opatrne zapracujeme zmes vaječného žĺtka.
- Múku dáme do veľkej misy, pridáme prášok do pečiva, sušené ovocie, orechy a čokoládu.Do zmesy ovocia a múky vpracujeme žĺtkovú hmotu, pripravíme cesto.
- Cesto sa naplní do vymazaného a múkou posipaného srnčieho chrbta a umiestni sa do predhriatej rúry pri teplote 180 ° C asi 30 min. Keď trochu vychladne posipeme ho práškovým cukrom a nakrájame na plátky.
Tento koláčik je ideálny na vianočný stôl, krásne vonia a je vinikajúci.
Zdroj: nosalty hu