Potrebujeme:
2 kuracie prsia, nakrájané pozdĺžne na polovice
8 lyžíc masla
½ hrnčeka strúhanky
½ hrnčeka + 1 lyžice strúhaného parmezánu
¼ hrnčeka hladkej múky
2 stredné cukety, nakrájané
2 strúčiky cesnaku, nadrtené
postup
Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla. Medzitým rozohrejte 4 lyžice masla v tanieri. V miske zmiešajte strúhanku, parmezán a múku. Kuracie prsia potom najskôr namočte v masle a potom v strúhankovej zmesi.
Obalené kuracie vložte do rozohriateho masla a 3 až 4 minúty restujeme z každej strany alebo kým nebude prepečené. Orestované kuracie odkladajte bokom na tanier.
Rozpustite na panvici zvyšné maslo a pridajte cesnak, ktorý restujte približne minútu.
Prisypte nakrájanú cuketu a restujte domäkka. Osoľte, okoreňte a prisypte lyžicu parmezánu.
Kurča vložte späť do panvice k cukete a nechajte ho prehriať.
Potom ihneď podávajte.
Originálna verzia klasického trojobalu. Tentoraz bez vajec, ale za to s maslom a parmezánom Ako odľahčenou prílohu pridajte restovanú cuketu a máte rýchly, vyvážený a vynikajúci obed.
zdroj: therecipecritic.com