Úžasný krémový koláč Raffaello

as

Potrebujeme:

kokosové cesto

5 vaječných bielkov
150 g strúhaného kokosu
150 g cukru
2 lyžice polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva

orechové cesto

100 g mletých vlašskcýh orechov
1 balíček prášku do pečiva
2 lyžice polohrubej múky
3 lyžice holandského kakaa
5 vaječných bielkov
150 g cukru

krém

400 ml mlieka
1 balíček vanilkového cukru
200 g cukru
2 balíčky vanilkového pudingu
10 vaječných žĺtkov
250 g masla
150 g mascarpone
čokoláda na ozdobenie

postup

Celkový čas prípravy: 60 min

1

Plech na pečenie o veľkosti 32 x 23 cm vystelieme papierom na pečenie a predhrejeme rúru na 180 stupňov.

2

Na kokosové cesto zmiešame múku, prášok do pečiva a strúhaný kokos. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny a postupne pridáme sypkú zmes.Výsledné cesto rozotrieme na pripravený plech vystlaný papierom a dáme piecť na 15 minút na 180 stupňov.

3

Kým sa pečie kokosové cesto, pripravíme si cesto orechové. Orechy zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny a postupne pridáme sypkú zmes. Pečieme rovnako, ako kokosové cesto.

4

Na krém budeme potreboval mlieko, ktoré dáme ľahko variť. Do mlieka pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. (Prípadne môžeme vanilkový cukor nahradiť vanilkovým extraktom.) Do takto osladeného mlieka pridáme pudingové prášky a vaječné žĺtky. Stále miešame na miernom ohni. Akonáhle krém zhustne, tak ho odstavíme a necháme vychladnúť.

5

Pokračujeme tak, že si vyšľaháme maslo. Do neho pridáme mascarpone a vychladnutý krém z pudingu a žĺtkov. Všetko dokonale vyšľaháme v jednotný krém. Krém rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozotrieme na kokosové cesto, priklopíme orechovým cestom a to následne tiež potrieme druhou polovicou krému.

6

Koláč posypeme čokoládovými hoblinkami a dáme vychladnúť do chladničky na cca hodinu. Potom môžeme podávať. Dobrú chuť!
zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like