Potrebujeme:
cesto:
100 g maslo
180 g hladká múka
35 ml studená voda
25 g Kr. cukor
štipkasoľ
plnka:
1/2 kgmarhule
1 bal.vanilkový puding
2 lyžice nasekanej mandle
1 lyžica práškový cukor
2 lyžice detská krupica
1 lyžica marhuľový džem
na vrch:
4 ks bielky
200 g Kr. cukor
štipka soľ
postup:
- Z uvedených surovín na prípravu cesta spracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu. Následne ju vložíme medzi 2 papiermi na pečenie a rozvaľkáme do požadovanej veľkosti okrúhlej formy na pečenie. Cestom vyložíme aj boky formy.
- Popicháme vidličkou a pečieme cca 10 minút pri teplote 170 stupňov.
- Na upečené cesto natrieme marhuľový džem a uložíme nasekané mandle.
- V miske zmiešame pudingový prášok spolu s práškovým cukrom a detskou krupicou. Marhule umyjeme a prekrojíme na polovicu. Vložíme ich do pudingovej sypkej zmesi a dôkladne ich obalíme. Uložíme na nasekané mandle.
- Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli do tuhej peny a následne pridávame cukor. Navrstvíme na marhule a pekne uhladíme.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 1 hodinu. Dávame pozor, aby nám vrch nezhorel. Má mať jemný zlatý nádych. Dobrú chuť!
Zdroj: tortekolaci