Jogurtové kocky s makom a citrónom

ci

Potrebujeme:

Piškótové cesto:

2 ks vajcia
2 lyžice kr. cukor
2 lyžice polohrubá múka

Základný korpus:

450 g biely jogurt
300 ml smotana na šľahanie
20 g želatína
100 ml voda
100 g práškový cukor
30 g mletý mak
nastrúhaná citrónová kôra

Ďalej budeme potrebovať:

2 ks vajcia
100 g Kr. cukor
50 g maslo
kôra a šťava z 2 ks citrónov
štipka soli

postup prípravy

  1. Vajíčka spolu s cukrom si vyšľaháme do peny a pridáme múku. Takto pripravené cesto si vylejeme na plech (vyššie) a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlata.(Upečené cesto nevyberáme z plechu.)
  2. Želatínu si rozpustíme v horúcej vode a necháme vychladnúť. Cukor si zmiešame s jogurtom pridáme vyšľahanú šľahačku so želatínou. Následne pridáme mak, citrónovú kôru a dôkladne premiešame. Odložíme do chladničky.
  3. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme štipku soli a citrónovú šťavu s kôrou. Miešame nad parou, kým sa nám nevytvorí hladká a hustá pasta. Maslo šľaháme na penu a pridávame až na koniec chladnú zmes a šľaháme.
  4. Na vychladnuté cesto navrstvíme citrónový krém a na citrónový krém navrstvíme makovú plnku. Odložíme do chladničky po dobu cca 2 hodín. Ozdobíme kondenzovaným citrónom. Dobrú chuť!

Zdroj: nosalty

You Might Also Like