Hľadáte zdravú, jedinečnú možnosť na večeru alebo obed? Táto kapustová cuketa so syrom odhaľuje všetku fantastickú chuť kapusty! Môžete si ju pripraviť na obed alebo večeru a keďže používame predovšetkým ingrediencie, ktoré pravdepodobne máte na dosah ruky, je to tiež skvelé jedlo, ktoré vám ušetrí čas.
Potrebujeme:
1 ks hlávkovej kapusty, uvarenej do mäkka a nakrájanej na kúsky
2 stredné cukety, bez semienok a nakrájané na plátky
2 hrnčeky hladkej múky
1 malá cibuľa, nasekaná najemno
1 lyžička kypriaceho prášku
1/2 hrnčeka parmezánu, strúhaného
2 lyžice čerstvého petržlenu, nasekaný
1 lyžička soli
1 lyžička sušeného oregana
3 strúčiky cesnaku, pretlačený
1/2 hrnčeka oleja
4 vajcia, rozšľahané
1 1/2 hrnčeka strúhaného čedaru
čierne korenie na dochutenie
postup
Celkový čas prípravy: 60 min
Predhrejte rúru na 180 ° C a zapekaciu misu o veľkosti 22 x 33 cm vymažte zľahka olejom.
Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s olejom, oreganom, petržlenom a dochuťte soľou a korením.
V inej miske zmiešajte múku s kypriacim práškom. Pomaly prilejte vaječnú zmes a premiešajte.
Do cesta ďalej vsypte cibuľu, cesnak, cuketu, kapusta, parmezán a petržlen.Cesto vlejte do pripravenej zapekacej misy a vložte do rúry.
Pečte približne 20 minút, potom posypte čedarom a pečte ďalších 10 až 20 minút alebo kým sa syr úplne nerozpustí a nezačne bublať.
Ozdobte čerstvým petržlenom, ak chcete a servírujte. Dobrú chuť!
zdroj: 12tomatoes. com