Potrebujeme:
200 g maslo
65 g práškový cukor
10 g práškový cukor s vanilkou
1 ks vajce
180 g hladká múka
200 g mandle
1 ks citrón – kôra
Na obalenie:
120 g práškový cukor
20 g vanilkový cukor práškový
Postup:
- Večer odvážime 30 g práškového cukru a pridáme vnútro vanilkového struku a na polovicu prekrojený struk vanilky. Necháme zatvorené celú noc a ráno lusk vyberieme. Cukor premiešame a máme voňavý vanilkový cukor.
- Maslo vymiešame s práškovým a domácim vanilkovým cukrom do peny, pridáme vajíčko a dôkladne vyšľaháme.Mandle mixérom rozmixujeme na jemný prášok, pridáme múku a premiešame. Zmes pridáme k maslovej hmote.Ochutíme citrónovou kôrou a ešte raz spracujeme.
- Cesto odložíme do chladničky na 1 hodinu a potom tvarujeme malé rožky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 12 minút, ale záleží na veľkosti rožkov).
- Upečené obalíme v zmesi práškového cukru.
Zdroj: Vk