Mandľové vanilkové rožky!

van

Potrebujeme:

200 g maslo
65 g práškový cukor
10 g práškový cukor s vanilkou
1 ks vajce
180 g hladká múka
200 g mandle

1 ks citrón – kôra

Na obalenie:

120 g práškový cukor
20 g vanilkový cukor práškový

Postup:

  1. Večer odvážime 30 g práškového cukru a pridáme vnútro vanilkového struku a na polovicu prekrojený struk vanilky. Necháme zatvorené celú noc a ráno lusk vyberieme. Cukor premiešame a máme voňavý vanilkový cukor.
  2. Maslo vymiešame s práškovým a domácim vanilkovým cukrom do peny, pridáme vajíčko a dôkladne vyšľaháme.Mandle mixérom rozmixujeme na jemný prášok, pridáme múku a premiešame. Zmes pridáme k maslovej hmote.Ochutíme citrónovou kôrou a ešte raz spracujeme.
  3. Cesto odložíme do chladničky na 1 hodinu a potom tvarujeme malé rožky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 12 minút, ale záleží na veľkosti rožkov).
  4. Upečené obalíme v zmesi práškového cukru.

Zdroj:  Vk

You Might Also Like