Výborná kombinácia čokolády a kokosu, ktorou nič nepokazíte. Vyzerajú skvele a chutia ešte lepšie. Jednoduchý a úžasný recept do vašej zbierky.
Potrebujeme:
350 g hladká múka
50 g kukuričný škrob
250 g maslo
100 g kokos
180 g práškový cukor
1 ks vajce
1 lyžica kyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
Čokoládová poleva:
100 g horká čokoláda
50 g maslo
50 g kokos na obalenie
Postup:
- Hladkú múku s kukuričným škrobom preosejeme do misy, pridáme na kocky nakrájané maslo, pridáme kokos, práškový a vanilkový cukor, kyslú smotanu, vajíčko a vymiešame hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 2 hodiny.
- Po odležaní z cesta odoberáme menšie kúsky, z ktorých tvarujeme rožky a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
- Rožky pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10 minút. Záleží však na veľkosti a hrúbke rožtekov.
- Kraje namočíme do rozpustenej čokolády, do ktorej sme pridali 50 g masla a namočené kraja obalíme v kokose.
Zdroj: Coolinarika. com