Vanilkový cheesecake s broskyňami

bro

Jemný, krémový a jednoduchý na prípravu. Fanúšikovia cheesecake-ov si určite pochutia.

Potrebujeme:

210 g sušienky
50 g maslo

Tvarohová plnka:

1 kg jemný tvaroh
3 ks vajcia
400 g salko
2 lyžice vaječný likér
1 bal.vanilkový puding
1 struk vanilka
1,5 lyžice práškový cukor
1 lyžica citrónová šťava
broskyne

Ďalej budeme potrebovať:

3 ks vajcia
2 ks žĺtky
2 lyžice broskyňový sirup (alebo med)
3 lyžice citrónová šťava
6 lyžíc kr. cukor
80 g maslo
150 ml smotana na šľahanie
100 g tvaroh
broskyne

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. V mixéri rozmixujeme sušienky na jemný prášok. Pridáme rozpustené maslo a spracujeme sypkú hmotu, ktorú navrstvíme na dno formy. Odložíme do chladničky na 30 minút.
  3. Broskyne nakrájame na mesiačiky a umiestnime ich na základ. Tvaroh vymiešame s vajíčkami, pridáme likér, salko, pudingový prášok, vnútro vanilkového struku, práškový cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravenú plnku opatrne nalejeme na broskyne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Po 15 minútach teplotu znížime na 140 stupňov a pečieme ďalších 50 minút. Upečený cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
  4. Broskyne rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčka a žĺtky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a med alebo sirup. Varíme na miernom ohni. Keď hmota vrie, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a zmiešame s tvarohom. Šľahačkovú hmotu spolu s broskyňovou hmotou spojíme a navrstvíme na tvarohovú vrstvu.
  5. Ozdobíme nakrájanými broskyňami a mätou. Dobrú chuť!

Zdroj:  mojepasjekrakow

You Might Also Like