Chcete pripraviť na Silvestra niečo originálne a prudko jedlé? Vynikajúca domáca kuracia roláda, ktorú ak nakrájate na tenké plátky, viete podávať aj ako základ na chlebíky alebo jednohubky. Jemná cesnaková chuť a ak pridáte bylinky tak rozvonia počas pečenia celý byt. Postačí vám obyčajná hranatá forma alebo forma srnčieho chrbta a môžete sa pustiť do prípravy. Predídete tak dlhým radom v predajniach mäsa a pripravíte si chutnú domácu kuraciu “šunku”. Určite vyskúšajte 🙂
Potrebujeme:
700 g kuracie prsia
30 g želatína
1 PL mletá červená paprika
4 strúčiky cesnaku
soľ a korenie
bylinky podľa chuti
Postup:
- Kuracie prsia očistíme, umyjeme a papierovým obrúskom dobre vysušíme.
- Každý plátok nakrájame na menšie kúsky, ktoré dáme do misky, pridáme prelisovaný cesnak, papriku, korenie, soľ a bylinky, ktoré vám najviac chutia.
- Pridáme práškovú želatínu a všetko spolu dobre premiešame.
- Takto pripravenú masu natlačíme do formy (poriadne pritlačte, aby ste nemali žiadnu vzduchovú bublinu).
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 50 minút.
- Po upečení vyberieme roládu z rúry, necháme vychladnúť vo forme a zalejeme ju mliekom. Necháme v chladničke odpočívať 5-7 hodín, prípadne celú noc.
- Potom ju vyberieme z formy a krájame ostrým nožom. Dobrú chuť!
Zdroj: VK