Vláčna čokoládová torta s pivom a krémom s príchuťou Bailey ‘s

bay

Jednoduchú tortu, ktorú zvládnete, aj keď nie ste žiadni veľkí pekári. Korpus je intenzívne čokoládový a vláčny vďaka čiernemu pivu. Môžete si tiež pripraviť tortu priamo pre vás pridaním likéru presne podľa vašich chutí.

Potrebujeme:

cesto

3 hrnčeky hladkej múky
1½ hrnčeka holandského kakaa
2 lyžice instantnej kávy
2 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžička sódy bikarbóny
1 lyžička soli
1 hrnček oleja
2 hrnčeky krupicového cukru
4 veľké vajcia
1 hrnček bieleho gréckeho jogurtu
3 lyžičky vanilkového extraktu
270 ml silného čierneho piva

krém

400 g zmäknutého masla
4 hrnčeky práškového cukru
¼ hrnčeka + 2 lyžice Bailey ‘s
+ Čokoládové hoblinky na ozdobu

Guinness-Cake

Postup:

Predhrejte rúru na 180 ° C. Olejom vymažte tri formy s priemerom 20 cm a ľahko ich posypte holandským kakaom.

Vo veľkej mise premiešajte múku, kakao, instantnú kávu, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.

Pomocou šľahače rozmixujte olej, cukor, vajce, jogurt a vanilku do hladkej zmesi.

Do zmesi prisypte múku, premiešajte a potom prilejte pivo. Zamiešajte tak, aby vzniklo hladké cesto.

Rozdeľte cesto medzi tri formy a pečte približne 30 minút, alebo kým špajla zapichnutá doprostred nevyjde čistá.

Medzitým si pripravte krém. V mise vyšľahajte maslo tak, aby bolo nadýchané. Postupne prisypávajte práškový cukor a šľahajte. Potom prilejte Bailey ‘s, ešte raz dobre vyšľahajte a dajte bokom.

Akonáhle korpusy vychladnú, namažte každý približne tretinou krému a naskladajte na seba. Posypte vrch torty čokoládovými hoblinkami a podávajte.

zdroj: abeautifulbite.com

You Might Also Like