Skvelá voľba na obed. Domáce maslové halušky a hubová omáčka, do toho jemné bravčové mäso a je to. Výborná lahôdka.
Potrebujeme:
1 kg bravčová panenka
500 g huby
2 ks červená cibuľa
2 ks paprika
2 ks paradajka
200 ml smotana
4 lyžice hladká múka
soľ
korenie
červená mletá paprika
paprikový krém
gulášový krém (pasta)
Postup:
- Mäso si nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme podľa chuti z každej strany. Pokvapkáme olejom a necháme pol hodinu odpočívať.
- Na panvici si rozpálime olej a ukladáme plátky mäsa, ktoré sme si obalili v hladkej múke. Smažíme z oboch strán. Opražené mäsko si vyberieme na tanier a vo výpeku si pripravíme omáčku.
- Cibuľku si nakrájame na drobno a pridáme ju do panvice s výpekom. Keď máme cibuľku osmaženú, pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku, huby a paradajka. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme 1 lyžičku paprikového krému a Gulášovú pastu. Dobre premiešame a zalejeme trochou vody. Dusíme, kým sa paprika a paradajka nerozvarí.
- Keď je paprika rozvarená, pridáme smotanu a omáčku zahustíme múkou.
- Podávame s domácimi haluškami. Domáce halušky si môžete spraviť podla seba. (hotové halušky polejeme rozpusteným maslom).
Zdroj: Nosalty