Zapečená cuketa so zemiakmi a šťavnaté kuracie prsia.

yao

Šťavnaté kuracie prsia a ako príloha zapečená cuketa so zemiakmi. Zapečené zemiaky môžeme podávať aj ako ľahkú večeru bez mäsa, sú fantastické.

Potrebujeme:

Budeme potrebovať:

1 ks kuracie prsia
1 lyžica voda
podľa chuti soľ

Príloha:

3 ks väčšie zemiaky
1 ks stredne veľká cuketa
300 ml mlieko
200 ml smotana na varenie
3 ks vajcia
1 strúčik cesnak
1 lyžička soľ
3 vetvičky tymian
150 g syr

Postup:

  1. Kuracie prsia očistíme, umyjeme a osolíme. Zabalíme do alobalu, kraje zdvihneme, uložíme ho do malej misky, na dno ktorej sme dali jednu lyžicu vody. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Následne mäso z rúry vyberieme a necháme v alobale ešte 10 minút odstáť.
  2. Ak pripravujeme viac mäsa, nezabúdame na to, že každé mäso musí byť zabalené vo vlastnom alobalu.
  3. Zemiaky očistíme, cuketu umyjeme a všetko nakrájame na rovnako hrubé kolieska. Pripravíme si zapekaciu misu, ktoré dno vymažeme olejom alebo maslom. Začneme striedavo ukladať zemiaky a cuketu.
  4. V miske vymiešame vajíčka, pridáme mlieko, smotanu, prelisovaný cesnak a soľ. Premiešame, pridáme tymián. Naskladané zemiaky a cuketu zalejeme pripravenou zálievkou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 1 hodinu.
  5. 10 minút pred koncom vrch posypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť (už bez alobalu). Po upečení necháme 10 minút odstáť a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: vene-ro4ka.livejournal.com

You Might Also Like