Rezy karpaty

kak

Skúste skombinovať kakaový piškót s orechmi a malé makové záviny s jogurtovým krémom je to jednoducho neodolateľná kombinácia. Týmto dezertom iste očaríte aj veľmi náročných hostí.

Potrebujeme:

cesto

400 g kyslej smotany
2 ks vajcia
8-10 lyžíc cukru
40 g mletých vlašských orechov
3 lyžice kakaa
4 lyžice oleja
250 g hrubej  múky
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

Cesto na makový závin:

150 g tvarohu
50 ml oleja
100 g Kr. cukru
50 g kyslej smotany
1 ks vajce
1/2 lyžičky jedlej sódy
400 g hladkej múky

Maková plnka:

80 g maku
100 ml mlieka
5 lyžíc cukru
1 pohárik zavárané čerešne

Jogurtový krém:

700 g jogurtu
150 g tvarohu
100 g práškového cukru
2 bal.vanilkového cukru
3 bal.želatíny

Postup:

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridáme ostatné prísady.
  2. Cesto vylejeme do formy s veľkosťou 20×35 cm a pečieme pri teplote 170 stupňov približne pol hodiny.
  3. Zmiešame všetky suroviny na makový závin.
  4. Zmiešame mak s teplým mliekom a cukrom.
  5. Cesto na makové záviny rozdelíme na 4 Rovňák časti.
  6. Cesto na makové záviny vyvaľkáme asi na 25 x 30 cm a natrieme makovou plnkou. Tú sme tiež rozdelili na 4 časti. Na okraj cesta naukladáme čerešne.
  7. Cesto zvinieme do rolády a všetky 4 záviny dáme piecť do rúry na 170 stupňov asi 20 minút.
  8. Na vychladnutý plát upečeného cesta naukladáme upečené záviny. Cesto môžeme predtým poliať sirupom z kompótu, aby bolo vláčne.
  9. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme do zmesi jogurtu, tvarohu, cukru a vanilky.
  10. Krémom zalejeme cesto sa záviny – pracujeme rýchlo, aby nám zmes nestuhla počas polievanie. Hotový koláč necháme stuhnúť na pár hodín v chladničke, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!

Zdroj:  coolinarika com

You Might Also Like