Slávnostná a pritom tak chutná torta ku každému sviatku.
Potrebujeme:
cesto:
3 ks vajec
3 lyžice kr. cukru
3 lyžice polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
krém:
1/2 l mlieka
1/2 l smotana na šľahanie
150 g Kr. cukor
1 bal.želatína v prášku
150 g mletej lieskové orechy
150 g orieškové sušienky
vrch:
300 ml smotana na šľahanie
strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup:
- Rúru predhrejte na 160 stupňov a pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 26 cm. Dno vyložíme papierom.
- Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto navrstvíme do formy a pečieme cca 15 minút.
- Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. V hrnci zmiešame teplé mlieko s cukrom, pridáme napučanú želatínu, vyšľahanú šľahačku, mleté oriešky a rozmixovanej sušienky na jemný prášok.
- Na vychladnuté cesto navrstvíme teplú hmotu a necháme vychladnúť.
- Na vychladnutú orieškovú hmotu navrstvíme vyšľahanú šľahačku (300 ml) a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Zdroj: coolinarika com