Klasické dezerty s jahodami a želatínou sme tu už videli, tak vyskúšame penové tiramisu z mascarpone a šľahačky. Nič viac do krému nejde, žiadna káva, pretože tá v kombinácii s jahodami nevytvára veľmi dobrú chuť.
Potrebujeme:
250 g mascarpone
200 ml smotana na šľahanie
400 g jahody
150 g práškový cukor
20 ks dlhé piškóty
Postup:
- Jednoduchý recept s veľmi dobrým krémom iba z troch surovín – mascarpone, šľahačky a cukru.
- V miske vyšľaháme šľahačku s cukrom (100 g), ručne metličkou primiešame mascarpone a vymiešame hladký krém. 100 g jahôd rozmixujeme s 50 g cukru na dreň.
- Pripravíme si hranatú menšiu formu, ktorú vyložíme detskými piškótami. Polejeme ich jahodovou dreňou, navrstvíme krém, poukladáme nakrájané jahody, poukladáme piškóty, navrstvíme dreň, navrstvíme krém, poukladáme jahody a ak ešte máme všetky suroviny, postup môžeme opakovať.
- Ukončíme to nakrájanými jahodami a odložíme do chladničky stuhnúť.
Zdroj: vk.com