U priateľky na káve som ochutnala tieto koláčiky, nemohla som ich prestať jesť. Vyskúšajte si ich aj vy, sú prudko jedlé!
Potrebujeme:
cesto:
500 g hladká múka
1 kocka droždia
75 g Kr. cukor
štipka soľ
cca 200 ml teplé mlieko
Plnka:
1 bal.vanilkový puding
3 lyžice kr. cukor
hrsť hrozienka
500 ml mlieka
Na potretie:
100 ml voda
2 bal.vanilkový cukor
Postup:
- Uvaríme hustý puding v mlieku, do ktorého sme pridali cukor. Odstavíme a pridáme hrozienka. Odložíme bokom, nech puding vychladne a pripravíme cesto.
- Trochu mlieka ohrejeme, pridáme lyžičku cukru, pridáme droždie a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť rozvaľkáme, potrieme vanilkovým pudingom s hrozienkami a zrolujeme.
- Ostrým nožom nakrájame kúsky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlata.
- Po upečení vrch potrieme vodou, v ktorej sme rozpustili cukor.
Zdroj: coolinarika com