Cuketa v slanine, s cesnakom a syrom , je skutočnou extravaganciou chutí. Toto občerstvenie sa môže podávať teplé aj studené. Bude sa hodiť nielen na každodenné menu, ale aj na slávnostné dni.
Táto zelenina v kombinácii s ďalšími surovinami získava novú živú chuť.Toto jedlo je veľmi voňavé a šťavnaté.
Potrebujeme:
- Tekvica 1-2 kusy.
slanina 200 g
cesnak 3-4 ks.
Tvrdý syr80-100 g
hlad. múka 50-70 g - slnečnicový olej 75 gramov
soľ podľa chuti
čierne korenie mleté podľa chutiPostup:
- Umyjeme a nakrájame cuketu na pásiky. Potom ich obalíme v múke, posypeme soľou a korením. Zamiešame.
- Usmažíme na panvici v rastlinnom oleji, až do zlata.
- Opraženú cukynu dáme do misy a posypeme nasekaným cesnakom ( posypeme asi 3/4 cesnaku, necháme ešte na záverečné posypanie).
- Syr tiež nakrájame na maléobdĺžniky. 10- 15 g. nechajte naposypanie pred pečením.
- Vezmite 2 kusy cukety, medzi ne položte syr a zabaľte pásom slaniny.
- Takýmto spôsobom obalíme aj zvyšné cukety. Takto pripravené umiestnite na pekáč, ktorý je namastený rastlinným olejom. Posypeme zvyšným cesnakom a strúhaným syrom.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 25-30 minút.