Torta plná čerstvého ovocia. Čučoriedky alebo červené, či čierne ríbezle sú skvelou osviežujúcou variantom.
Potrebujeme:
3 poháre polohrubá múka
125 g maslo
220 g práškový cukor
1 lyžička prášok do pečiva
štipka soľ
3 ks vajcia
1 lyžička kukuričný škrob
600 g čučoriedky alebo ríbezle
Postup:
- 1,5 pohára múky zmiešame s nakrájaným maslom. Pridáme 100 g cukru a 1/2 lyžička prášku do pečiva so štipkou soli.
- Oddelíme žĺtok od bielka. Do cesta pridávame iba žĺtky. Dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré spracujeme do guľôčky a zabalíme do potravinárskej fólie. Odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
- Cesto vyberieme z chladničky a na pracovnej doske ho rozvaľkáme do požadovanej veľkosti formy. Formu na pečenie vymastíme maslom. Z cesta urobíme aj kraja, aby plnka nevytiekla.
- Ovocie umyjeme a necháme na papierovom obrúsky vyschnúť. Zvyšný cukor, prášok do pečiva, múku a kukuričný škrob zmiešame s ovocím. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a jemne vmiešame pripravenú ovocnú zmes.
- Takto pripravenú plnku vylejeme na cesto a pekne uhladíme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 – 30 minút. Prvých 15 minút pečieme pri teplote 180 stupňov a potom teplotu znížime na 150 stupňov.
- Pred podávaním musí torta vychladnúť minimálne na izbovú teplotu. Dobrú chuť!
zdroj: coolinarika com