Príprava tohto dezertu je jednoduchá a rýchla. Krémovo- ovocná chuť vás určite očarí.
Potrebujeme:
Maslové sušienky
Čerešňová vrstva
1 liter čerešňovej šťavy
1 kg čerešní
16 lyžíc krupice
13 lyžíc kryštálového cukru
Vanilkový krém
1 liter mlieka
3 bal. vanilkového pudingu
10 lyžíc kryštálového cukru
250 g masla
Smotanovo-jogurtový krém
300 ml smotany na šľahanie
400 ml bieleho jogurtu
2 bal. želatíny v prášku
Postup:
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme maslovými sušienkami (sušienky nie je potrebné namáčať).
Do misky prelejeme šťavu zo zaváraných čerešní, krupicu a cukor – privedieme do varu. Pridáme zavárané čerešne a všetko spolu chvíľu varíme, aby hmota dostatočne zhustla. Čerešňovú vrstvu nalejeme na sušienky.
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Potom zložíme z plameňa a do pudingu vmiešame maslo. Pudingový krém nalejeme na čerešňovú vrstvu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku. Želatínu necháme napučať v malom množstve vody a potom zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Rozpustenú želatínu zmiešame s 200 ml jogurtu. Želatínovo-jogurtovú hmotu a pridáme aj zvyšný jogurt. Hotový šľahačkový krém nanesieme na pudingový krém.
Dáme stuhnúť do chladničky a podávame nakrájané na kocky. Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika