Rýchlo pripravený dezert do ktorého môžeme použiť ľubovolné, čerstvé alebo dusené ovocie. V našom dezerte sme použili broskyne
Potrebujeme:
Na krém:
500 g tvarohu
150 g práškového cukru
125 g masla
3 lyžice kyslej smotany
1 bal. vanilkového cukru
1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru
3 lyžičky želatíny
150 ml mlieka
Na vrchnú vrstvu:
1 bal. čírej želatíny
Zavárané broskyne
Postup:
V miske vymiešame zmäknuté maslo s oboma druhmi cukru, následne pridáme kyslú smotanu spolu so strúhanou citrónovou kôru a šťavou. Premiešame a pridáme aj tvaroh.
3 lyžičky želatíny zmiešame s vodou podľa návodu a pridáme aj 150 ml horúceho mlieka. Premiešame a nalejeme do tvarohovo-smotanoveho krému. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, do formy navrstvíme krém a uhladíme.
Formu vložíme do chladničky, aby krém dostatočne stuhol.
Keď je krém dostatočne tuhý, môžeme pripraviť želatínu (pripravíme ju podľa návodu na obale a necháme chvíľu vychladnúť). Na krém uložíme plátky broskýň, zalejeme želatínou a opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Keď želatína stuhne, dezert je pripravený a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Zdroj: nosalty