Sladké pokušenie s dvoma cestami. Výnimočný zákusok pre labužníkov so žĺtkovým krémom a chrumkavým bielkovým cestom. Jednoducho úžasné!!
Potrebujeme:
cesto:
6 ks vajcia
6 lyžíc kr. cukor
6 lyžíc polohrubá múka
2 lyžice kakao
6 lyžíc studená voda
1 lyžička prášok do pečiva
Bielkové cesto:
6 ks bielku
16 lyžíc práškový cukor
1 lyžica ocot
krém:
6 ks žĺtka
120 g práškový cukor
3 lyžice hladká múka
250 ml mlieka
250 g maslo
Postup:
- Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame jeden žĺtok po druhom. Za každým dôkladne vymiešame. Pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec i kakao.
- Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 15 minút.
- Bielka si vyšľaháme s cukrom a octom do peny. Hmotu rozdelíme na 2 časti a navrstvíme ich na plechy, ktoré sme si vystlali papierom. Sušíme pri teplote 150 stupňov cca 35- 40 minút.
- Pripravíme si krém. Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme mlieko a múku. Dôkladne zmiešame, aby sme nemali hrudky a dáme na oheň. Privedieme do varu. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
- Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridáme vychladnutú žĺtkovú zmes.
- Kakaové cesto si rozrežeme pozdĺžne. Na jeden plát kakaového cesta si položíme bielkové cesto, natrieme 1/2 krému, položíme kakaové cesto, bielkové cesto a navrstvíme zvyšný krém. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
Zdroj: .coolinarika.com