Nie je príloha ako príloha. Ak vás omrzeli klasické prílohy ako zemiaková kaša, dusená ryža alebo hranolky, skúste pripraviť zemiakové mušle. Sú veľmi chutné a ak namiesto oleja použijete maslo, budú ešte lepšie.
Potrebujeme:
1 kg zemiaky
50 g maslo
100 g strúhaný syr
1-2 ks paradajky
70 g šunka
podľa chuti soľ a korenie
podľa chuti korenie na zemiaky
Postup:
- Menšie zemiaky očistíme, umyjeme a prekrojíme na polovicu.
- Z jednej strany urobíme menšie zárezy, do ktorých budeme striedavo ukladať na malé kúsky nakrájanú šunku a na tenké plátky nakrájané paradajky.
- Takto “poskladané” zemiaky uložíme na papierom vyložený plech na pečenie, posypeme soľou, korením a korením na zemiaky, prípadne iným, ktoré máte radi.
- Na každý kúsok dáme malý kúsok masla a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Tesne pred koncom pečenia ešte vrch posypeme strúhaným syrom.
Zdroj: Vk