Jednoduché a rýchle pripravené za 5 minút cesto na domáce syrové krekry. Vhodné na párty alebo oslavy.
Potrebujeme:
150 g maslo
200 g čedar
180 g kyslá smotana
1 ks žĺtok
1/2 lyžičky soľ
1 lyžička sladká paprika
štipka korenie
1/2 lyžičky prášku do pečiva
230 g hladká múka
žĺtok na potretie
olej na vymastenie plechu
sezamové semienka na posypanie
postup:
- Maslo izbovej teploty vymiešame mixérom do peny, pridáme žĺtok, soľ, papriku, korenie a smotanu. Mixérom chvíľu šľaháme a pridáme na jemnom strúhadle nastrúhaný čedar alebo iný tvrdý syr.
- Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie.
- Radielkom nakrájame najprv na pásiky a potom na kosoštvorce. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami.
- Opatrne preložíme na olejom vymastený plech (alebo môžete použiť papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.
Zdroj: coolinarika com