Úžasne jednoduchá a svieža roláda, ktorú si môžete pripraviť na každú príležitosť. Ovocie do plnky si môžete doplniť podla vlastnej chuti.
Potrebujeme:
3 ks vajcia
1/2 šálky Kr. cukor
3/4 šálky hladká múka
3 lyžice kukuričný škrob
1 lyžička prášok do pečiva
1 šálka smotana na šľahanie
1/4 šálky práškový cukor
1 lyžička vanilková esencia
nakrájané jahody
Postup:
- Rúru predhrejte na 200 stupňov a pripravíme si plech o rozmere 25 x 38 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
- V malej miske zmiešame múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva. V druhej miske vyšľaháme bielky spolu s Kr. cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a nakoniec už len vareškou primiešame zmes sypkých surovín (múku, škrob a prášok do pečiva).
- Cesto navrstvíme na papier a rozotrieme v tenkej vrstve. Pečieme cca 8-10 minút. Po upečení cesto zrolujeme aj s papierom a vlhkou utierkou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozbalíme a papier stiahneme.
- Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou do tuhej šľahačky. Jahody nakrájame na menšie kúsky.
- Krém nanesieme na cesto, pekne uhladíme, poukladáme jahody a zrolujeme. Vrch posypeme práškovým cukrom a krájame ostrým zúbkovaným nožom.
Zdroj: quick-german-recipes.com