Zvláštne vyzerajúce rezy ale o to chutnejšie. Svojím vzhľadom ohúria nie jednu návštevu a nie len vzhľadom! A nemusíte sa báť nieje čo pokaziť.
Potrebujeme:
8 ks bielky
180 g Kr. cukor
Ďalej budeme potrbeovať:
2 ks vajcia
3 ks žĺtok
70 g Kr. cukor
60 g polohrubá múka
Okrem toho:
1/2 l smotana na šľahanie
1 struk vanilka
40 g práškový cukor
džem podľa chuti
Postup:
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Dostaneme nadýchanú a lesklú hmotu, ktorú navrstvíme do cukrárskeho vrecka.
- Vajíčka spolu so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme cukor a znova šľaháme. Pridáme múku a premiešame vareškou.
- Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie, do stredu položíme rolku papiera na pečenie, aby sa cesta nespojili a začneme vrstviť.
- Bielkové cesto navrstvíme tak, aby sme mali tri pruhy na každej strane. Do stredu navrstvíme žĺtkové cesto (2 pruhy) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 165 stupňov po dobu 20 minút. Upečené cesta vyberieme a necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vnútrom z vanilkového struku a cukrom. Každý plát cesta potrieme marmeládou a na jeden plát navrstvíme šľahačkovú plnku. Zakryjeme druhým plátom a jemne zatlačíme. Šľahačkovú plnku vôbec nemusíme používať, stačí, keď do stredu dáme marmeládu. Sú veľmi chutné.
Zdroj: ichkoche.at