Chrumkavá zdravá pizza bez droždia a múky. Ovsené vločky v pizzovom ceste sú skvelé! Ako oblohu môžete použiť rôzne suroviny podľa chuti.
Potrebujme:
Cesto: (1 šálka = 250 ml)
3 šálky pomletých ovsených vločiek
1 hrsť celých, nemletá ovsených vločiek
125 ml teplého mlieka
2 ks vajcia
3 lyžice olivový olej
1 lyžička soľ
omáčka:
500 g paradajková omáčka
1 lyžica nasekaná petržlen
1 lyžica sušená bazalka
1 ks cesnak
soľ
korenie
korenie na pizzu
Plnka:
mozzarella
šunka podľa chuti
šampiňóny
Postup:
- Príprava cesta: namleté ovsené vločky na múčku si zmiešame so soľou a dôkladne premiešame. Pridáme vajíčka a mlieko spolu s olivovým olejom. (Mlieko prilievame teplé, ale nie horúce, aby sa nám nezrazilo s vajíčkom).
- Spolu zmiešame a pridáme hrsť ovsených nemletých vločiek. Spracujeme cesto, ktoré necháme odležať približne 30 minút, zakryté navlhčeným uterákom (nie mokrím). Cesto má byť nelepivé a mäkkučké.
- Takto odležané cesto si rozvaľkáme do požadovanej veľkosti a môžeme naniesť omáčku a ostatné ingrediencie.
- Omáčka: paradajkovú omáčku si ochutíme soľou, korením, korením na pizzu, cesnakom, petržlenovou vňaťou a bazalkou. Na omáčku si navrstvíme suroviny podľa chuti.
%
- Takto pripravenú pizzu si dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov cca 15 – 20 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: .koolinar.ru