Po upečení tohto skvelého zákusku určite nebudete sklamaní a bude vám chutiť.
Potrebujeme:
Orechové cesto:
5 ks vajcia
100 g vlašské mleté orechy
150 g Kr. cukor
80 g polohrubá múka
50 g kukuričný škrob
1 lyžička prášok do pečiva
120 ml olej
Tvarohové cesto:
600 g jemný tvaroh
300 g práškový cukor
6 ks vajcia
1/2 lyžice hladká múka
1/2 lyžice kukuričný škrob
125 g maslo
1 lyžička prášok do pečiva
krém:
500 ml mlieka
5 lyžíc hladká múka
2 bal.vanilkový cukor
200 g práškový cukor
250 g maslo
Postup:
- Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne pridáme jeden žĺtok po druhom. Pridáme tvaroh, múku zmiešanú s kukuričným škrobom a práškom do pečiva a nakoniec aj vymiešaný sneh z bielkov.
- Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 30 minút.
- Pripravíme si orechové cesto. Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme cukor a stále šľaháme. Pridáme jeden žĺtok po druhom a mixérom dôkladne spojíme. Nakoniec pridávame múku, zmiešanú s kukuričným škrobom, práškom do pečiva a s mletými vlašskými orechmi, olej a jemne vareškou premiešame.
- Takto pripravené orechové cesto si navrstvíme na plech s veľkosťou 40 x 60 cm (alebo rovnaký plech, aký sme použili pri prvom teste a následne upečené cesto rozrežeme pozdĺžne), ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, ak sa nám kraje nebudú odlepovať od hrán plechu.
- Upečené cesto si necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu.
- Pripravíme si krém. V mlieku si rozpustíme vanilkový cukor, pridáme hladkú múku, ktorú si rozmiešame, aby sme nemali hrudky. Uvaríme hustú hmotu.
- Maslo si vymiešame s práškovým cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú hmotu.
- Môžeme vrstviť. Na orechové cesto si natrieme 1/2 krému, položíme tvarohové cesto, znovu natrieme krém a položíme orechový plát cesta. Vrch potrieme malou vrstvou krému a posypeme mletými orechmi.
- Necháme v chladničke odstáť minimálne 4 hodiny. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com