Zdravý a vynikajúci recept na plnený baklažán. Vynikajúce suroviny ktoré môžeme ľubovolne podľa obdobia obmieňať.
Potrebujeme:
Budeme potrebovať:
4 ks baklažánov
250 g tvarohu
200 g tvrdého syra
1 ks vajce
2 strúčiky cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia
štipka červenej pálivej alebo sladké papriky
hrsť čerstvých byliniek podľa chuti
postup:
- Baklažány umyjeme, rozrežeme pozdĺžne. Lyžicu vyberieme stred do tvaru loďky. Vydlabaný stred baklažánu si odložíme do plnky. Baklažánové loďky varíme vo vode max. 15 minút.
- Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh so strúhaným syrom, bylinkami, cesnakom, vajcom a vydlabaným baklažánom, ktorý nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme podľa chuti.
- Naplnené baklažány dáme na papier na pečenie na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút.
- Podávame s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!
Zdroj: Vk