Zapečená pekladaná cuketa, chutný rýchly pokrm na letné dni. Žiadne mäso, len a len zdravá zeleninka.
Potrebujeme:
3 ks cuketa
2 lyžice olivový olej
3 ks jarná cibuľka
1 zväzok bazalka
150 g tvrdý syr
2 ks vajcia
100 ml smotana na varenie
2 strúčiky cesnak
soľ, korenie
pažítka
muškátový oriešok
parmezán na posypanie
Postup:
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom.
- Cuketu umyjeme a osušíme. Nakrájame ju na kolieska. Každé koliesko osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí vodu, ktorú vymiešame papierovým obrúsky.
- Cibuľku nakrájame na drobno, tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Dno zapekacej misy vyložíme cuketou. Zalejeme ju smotanou, do ktorej sme pridali prelisovaný cesnak, soľ, korenie, štipku muškátového orieška a 2 vajíčka. Posypeme nakrájanou cibuľkou, nasekanou bazalkou a strúhaným syrom. Znovu naukladáme cuketu a postup opakujeme.
- Pečieme cca 15 minút a tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika com