Fantastické roládky, ktoré sa vám doslova rozplývajú na jazyku. Pokiaľ máte radi krémové zákusky, toto je to práve pre vás. Bez žiadneho cesta, bez stuhnutej čokoládovej polevy. Vynikajúci kakaový krém, ktorý ztuhne v chladničke s jemnou vyšľahanou šľahačkou a s kokosom. Je to naozaj dobrota, len je treba vydržať, kým kakaová hmota stuhne v chladničke. Tu sa to naozaj oplatí. Ak sa budete ponáhľať, môžete to potom papať z plechu lyžičkou.
Potrebujeme:
300 g kr. cukor
1 l mlieko
100 g maslo
60 g kukuričný škrob
120 g hladká múka
4 pl kakao
1 bal.vanilkový cukor
100 g kokos
2 bal.smotana na šľahanie
Postup prípravy:
- Do väčšieho hrnca nalejeme liter mlieka, pridáme cukor, vanilku, kakao, hladkú múku, škrob a maslo. Na miernom ohni uvaríme hustú hmotu, ktorú odstavíme.
- Pripravíme si hlbší plech o rozmere 37 x 40 cm, dno poriadne vysypeme kokosom a navrstvíme uvarený puding. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny.
- Po dvoch hodinách plech z chladničky vyberieme, potrieme ho vyšľahanou šľahačkou a môžeme sa pustiť do rolovania.
- Šľahačkou potretý kakaový základ nakrájame na asi 3 cm pásiky, ktoré rolujeme do rolády. Malo by to ísť krásne, pretože sme na hrubo vysypali plech kokosom.
- Tento koláčik skladujeme v chladničke.
- Dobrú chuť. Zdroj: Coolinarika