Chutné bravčové pečené mäso pripravené do pol hodiny!

brav

Ak milujete poctivú chuť vypečeného bravčového mäsa, potom si v dnešnom článku bezpochyby prídete na svoje. Milovníci mäsa si tento recept nebudú môcť vynachváliť. Mäso je plné šťavnatej chuti a rozpadá sa už na tanieri.

Potrebujeme:

800 g bravčového mäsa
3 lyžice medu
3 polievkové lyžice oleja
1 citrón
45 g cukru
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice horčice
1 čajová lyžička tymianu
1l vody
45 g soli

Postup:

  1. Do misy nalejte vodu, pridajte cukor a soľ. Zmiešajte. Pomocou noža nakrájajte bravčové mäso a vložte ho do vody. Necháme 45 minút.
  2. V samostatnej miske pripravte omáčku. Zmiešajte mletý cesnak, citrónovú šťavu, med, tymian, olej a horčicu. Všetko dobre premiešame, kým nie je omáčka hladká.
  3. Bravčové mäso vložte do pekáča pokrytého papierom na pečenie. Na mäso nalievame vopred pripravenú omáčku.
  4. Pečieme pri 190 stupňoch po dobu 30 minút. Máme hotovo! Dobrú chuť!
  5. Zdroj: suntgospodina.net

You Might Also Like