Rýchly a jednoduchý dezert za pár minút. Orechy, banány, šľahačka – jednoducho, luxusná dobrota. Isto vyskúšajte, stojí to za to!
Potrebujeme:
cesto:
50 g maslo
100 g práškový cukor
100 g kyslá smotana
2 ks vajcia
2 ks banán
1 bal.vanilkový cukor
150 g hladká múka
1/4 lyžičky soľ
1 lyžička prášok do pečiva
50 g mleté vlašské orechy
glazúra:
75 g maslo
2/3 šálky hnedý cukor
80 ml smotana na šľahanie
230 g práškový cukor
štipka soľ
Postup:
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, postupne pridáme smotanu, vajíčka a vanilkový cukor. Vyšľaháme hladkú hmotu, do ktorej pridáme rozmixovaný banán, múku, soľ a prášok do pečiva. Vareškou primiešame mleté vlašské orechy a navrstvíme do formy na pečenie. Formu vyložíme papierom na pečenie.
- Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 35 – 40 minút.
- Kým sa koláč pečie, pripravíme si vynikajúcu glazúru.
- V menšej panvici ohrejeme maslo, pridáme hnedý cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 2-3 minúty, kým sa cukor nerozpustí. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme a prelejeme do druhej misky, pridáme smotanu, soľ, práškový cukor a mixérom na vyšších otáčkach vyšľaháme (ako konzistencia polevy napr. Na punčový rez).
- Lesklú a hustú polevu nalejeme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Zdroj: vene-ro4ka.livejournal.com