Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení. Ku káve, alebo čaju sú kúsky tohto koláča úplným pokušením.
Potrebujeme:
Na cesto:
6 bielkov
6 lyžíc cukru
100 g kokosu
100 g orechov
100 g múky
Prášok do pečiva
Na krém:
6 žĺtkov
6 lyžíc cukru
2 lyžice masla
Smotana na šľahanie
2 čokolády na varenie
Postup:
- Z bielkov vymiešajte tuhý sneh. Zvyšok surovín zmiešajte v mise. Nakoniec pridajte opatrne sneh. Dajte na vymastený a vysypaný plech vymiešané cesto.
- Pečte na 190 stupňov po dobu 15 minút. Vyšľahajte si smotanu dotuha a dajte do chladničky. Teraz začnite na krém zahrievať žĺtky.
- Za stáleho miešania na miernom plameni pridajte aj zvyšné ingrediencie. Varte a vymiešajte do hustého krému. Ihneď odstavte.
- Na upečené cesto dajte tmavý krém. Navrch smotanu. Môžete posypať čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť! Zdroj: coolinarika.com