Cordon Bleu pripravený týmto spôsobom je mimoriadne šťavnatý, mäso je príjemne mäkké a predovšetkým chutné, a čo je najdôležitejšie, pečie sa v rúre.
Potrebujeme:
800 g kuracie rezne
200 ml voda
2 lyžice rozpustené maslo
2 strúčiky cesnak
oregano, soľ, korenie
vegeta
100 g plátky šunky
100 g plátky tvrdého syra
olivový olej
Ďalej budeme potrebovať:
80 g strúhanka
2 lyžičky mletá červená paprika
2 lyžice strúhaný parmezán
Postup:
- Kuracie mäso nakrájame a paličkou na mäso poriadne naklepeme. Osolíme a okoreníme, jemne posypeme vegetou.
- Do misky dáme vodu, pridáme 2 lyžičky vegety, rozpustené maslo, prelisovaný cesnak a oregano. Privedieme k varu a varíme niekoľko minút. Pripravenú vodu nalejeme do zmesi strúhanky, červenej mletej papriky a parmezánu.
- Na plátok mäsa položíme plátok šunky, plátok syra a mäso zrolujeme.
- Každú rolku obalíme vo pripravenej zmesi.
- Rolky ukladáme na olejom vymastený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Dobrú chuť.
- Zdroj: coolinarika.com