Vyskúšajte si pripraviť tento lahodný dezert s jemným vanilkovým krémom.
Potrebujeme:
Cesto:
120 g horkej čokolády
165 g masla
2 hrnčeky krupicového cukru
4 veľké vajcia
1½ pohára hladkej múky
lyžičku červeného potravinárskeho farbiva
1½ lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžička vanilkového extraktu
Krém:
240 g krémového syra
3 lyžice masla, zmäknutého
1 hrnček práškového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
Predhrejte rúru na 180 ° C. Formu o veľkosti 20 × 20 cm vyložte alobalom a ľahko vymažte.
Nad parou alebo v mikrovlnke rozpustite v mise čokoládu s maslom. Vmiešajte cukor, vajce, múku, farbivo, kypriaci prášok a vanilku. Premiešajte len tak, aby sa všetko spojilo.
Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 40 až 44 minút, alebo kým špajdla zapichnutá doprostred nevyjde s niekoľkými omrvinkami. Nechajte úplne vychladnúť.
Medzitým si pripravte krém. V miske rozšľahajte maslo a krémový syr dohladka. Pridajte cukor, vanilku a dobre premiešajte. Hotový krém natrite na vychladnuté cesto.
Nakrájajte na štvorčeky a podávajte. Dobrú chuť.
Zdroj: therecipecritic.com