Fantastický čerešňový koláč!

poi

Vyskúšajte si pripraviť tento čerešňový koláč s neodolateľnou arómou.  

 Potrebujeme:

 Cesto:

600 g polohrubá múka
 50 g mleté mandle
150 g práškový cukor
200 g studené maslo
100 ml biele víno
100 g jogurt
1 bal. prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
2 lyžice amaretto
studené mlieko podľa potreby


Plnka:

1 kg čerešne
2 ks citrón – šťava
1 l ovocná šťava podľa chuti
300 ml červené víno
300 g hnedý cukor
100 g kukuričný škrob
100 g detská krupica
100 g mleté mandle
100 g mleté sušienky
práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Zo všetkých surovín, ktoré potrebujeme na cesto si pripravíme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky.
2.Čerešne zbavíme kôstky, posypeme ich cukrom, zalejeme šťavou z dvoch citrónov a vínom. Na miernom ohni ohrievame, kým sa cukor nerozpustí. V ovocnej šťave rozmiešame kukuričný škrob a detskú krupicu a dáme variť na oheň. Keď hmota začína hustnúť, pridáme mleté mandle a sušienky. Zmiešame a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme čerešne a premiešame.
3.Cesto rozdelíme na 2 časti a každú časť vyvaľkáme do požadovanej veľkosti plechu. Plech na pečenie vyložíme papierom alebo vymažeme tukom a vysypeme múkou, uložíme jeden plát cesta, navrstvíme náplň a zakryjeme druhým plátom cesta. Popicháme vidličkou a dáme piecť.
4.Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť! Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like