V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami potrebujete viac času na prípravu, ale nezabudnite ho obetovať, pretože palacinky budú jemnejšie a chutnejšie.
Potrebujeme:
Palacinky:
250 g – hladká múka
2 ks – žĺtky
2 lyžičky – kr. cukor
štipka soli
2 lyžice – olej
400 ml – mlieko
200-250 ml – minerálka, sóda
Náplň:
750 g – tvaroh
5 lyžíc – práškový cukor
1 bal. – vanilkový cukor
2 lyžice – hrozienka (nemusia byť)
2 ks – bielky
podľa chuti – citrónová kôra
Na vrch:
200 ml – mlieko
2 ks – vajíčka
2 lyžice – kr. cukor
1 bal. – vanilkový cukor
Postup:
1.
Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve nalejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán do zlatista.
2.
Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíme.
3.
Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor ich ukladáme do pekáča.
4.
Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor, vanilku a zalejeme palacinky.
5.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým “omáčka” nezhustne.
6.
Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Zdroj: citromhab.blogspot.com