Tento dezert sa hodí pre každú príležitosť. Príprava je jednoduchá a hlavne rýchla.
Potrebujeme:
10 dkg cukru
10 dkg vlašských orechov
1 prášok do pečiva
2,5 dl minerálky
15 dkg múky
10 polievkových lyžíc kávy
Na krém:
3 dl šľahačky
1 polievková lyžica práškového cukru
Trochu pomarančovej kôry
10 dkg nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Cukor zmiešajte s minerálkou. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešajte, pridajte do cukrovej vody a dobre premiešajte.
- Plech vystelte papierom na pečenie, vylejte cesto a pečte asi 25 minút na 160 stupňov. Cesto po upečení zakryte a vyberte papier na pečenie.
- Pripravte si krém: vyšlahajte šľahačku a pridajte všetky zvyšné suroviny. Krém naneste na vychladené cesto a posypte mletými orechmi. Dajte vychladiť do chladničky. Dobrú chuť. Zdroj ketkes.com