Orechový dezert s luxusným šľahačkovým krémom – pripravený bez vajec!

opir

Tento dezert sa hodí pre každú príležitosť. Príprava je jednoduchá a hlavne rýchla.

Potrebujeme:

10 dkg cukru
10 dkg vlašských orechov
1 prášok do pečiva
2,5 dl minerálky
15 dkg múky
10 polievkových lyžíc kávy

Na krém:

3 dl šľahačky
1 polievková lyžica práškového cukru
Trochu pomarančovej kôry
10 dkg nasekaných vlašských orechov

Postup:

  1. Cukor zmiešajte s minerálkou. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešajte, pridajte do cukrovej vody a dobre premiešajte.
  2. Plech vystelte papierom na pečenie, vylejte cesto a pečte asi 25 minút na 160 stupňov. Cesto po upečení zakryte a vyberte papier na pečenie.
  3. Pripravte si krém: vyšlahajte šľahačku a pridajte všetky zvyšné suroviny. Krém naneste na vychladené cesto a posypte mletými orechmi. Dajte vychladiť do chladničky. Dobrú chuť. Zdroj ketkes.com

You Might Also Like