Recept na vláčny mrkvový koláč a jemným krémom. Nemusíte sa báť, že by bola mrkva v korpuse príliš cítiť – skôr mu dodá vláčnosť a torta vydrží dlho čerstvá.
Potrebujeme:
Korpus:
2 1/2 hrnčeka hladkej múky
1 1/2 hrnčeka cukor
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1 lyžičky soli
1 lyžička sódy bikarbóny
1 1/4 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžica škorice
1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
1/8 lyžičky mletého klinčeka
1 1/2 hrnčeka olivového oleja
4 vajcia, rozšľahané
1 lyžica vanilkového extraktu
1 1/2 hrnčeka posekaných lieskových orieškov
1 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
2 hrnčeky jemne nastrúhanéj mrkvy
1 hrnček nasekaného ananásu
Krém:
240 g krémového syra, izbovej teploty
5 lyžíc masla izbovej teploty
1 lyžice kyslej smotany
2 1/2 hrnčeka práškového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
2 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
Predhrejte rúru na 180 ° C. Dve tortové formy s priemerom 22 cm vymažte trochou oleja a dno vyložte papierom na pečenie.
Zmiešajte spoločne múku, oba cukry, kypriaci prášok, jedlú sódu, škoricu, klinčeky a muškátový oriešok. Potom pridajte olej, vajce a vanilku. Dobre premiešajte. Prisypte oriešky, kokos, ananás a nastrúhanú mrkvu.
Rozdeľte cesto do oboch foriem a pečte 45 až 50 minút, alebo kým sa okraje korpusu nezačnú odlepovať od stien. Nechajte vychladnúť na rošte.
Vyšľahajte dohromady krémový syr, kyslú smotanu a maslo. Postupne pridávajte práškový cukor a všetko dobre zmiešajte. Pridajte vanilku a citrónovú šťavu.
Akonáhle budú oba korpusy kompletne vychladnuté, môžete ich namazať krémom. Polovicu krému dajte medzi obidva korpusy a zvyšok na steny a vrch. Môžete tortu ozdobiť orechmi. Dobrú chuť. Zdroj simplyrecipes.com