Dezert možno pred podávaním posypať 1-2 polievkovými lyžicami s hrubo narezanými pistáciami.
Potrebujeme:
350 g marhúľ (4 kusy)
Nastrúhaná kôra z 0,5 citrónu
2,5 lyžice cukor
100 ml bieleho víno (suché)
200 g mascarpone
200 g grécky jogurt
200 g šľahačka
2 balenia vanilkový cukor
Postup:
- Marhule umyte a nakrájajte na kocky. Dajte variť marhule s cukrom, citrónovou kôrou a vínom.
- Varte cca. 5 minút a potom nechajte vychladnúť.
- Mascarpone zmiešajte s jogurtom a vanilkovým cukrom, až kým nebude krém hladký, potom pridajte šľahačku a ešte zľahka premiešajte.
- Do štyroch pohárov navrstvite krém s ochladenými marhuľami a krém a marhule. Odložte do chladničky, podávajte vychladené. Dobrú chuť. Zdroj: nosalty.hu