Chutný a nenáročný recept, ktorý si môže pripraviť aj menej skúsená gazdinká.
Potrebujeme pre 4 osoby:
5 celých kuracích stehien
Huby asi 25 dkg
3 – 4 polievkové lyžice oleja
1 cibuľa
5 – 6 polievkových lyžíc koncentrovaných paradajok
1 dl smotany
soľ
korenie
Kuracie stehná sa umyjú a nakrájajú na polovice. Posypte obe strany mäsa soľou a vložte do jenského skla s vrchnákom. Na oleji nakrájanú cibuľu opečte s hubami nakrájanými na menšie kúsky. Soľ, korenie a zmes s hubami varíme na miernom ohni 6 až 8 minút. Potom ju odstavíme z tepla, zamiešame koncentrované paradajky, smotanu a podľa potreby pridáme soľ.
Výslednú hustú hríbovú omáčku nalejeme na mäso. Misku so stehnami prikryte a nechajte piecť jednu a pol hodiny.
Podávame so zemiakovou kašou.
zdroj: citromhab.blogspot.com