Táto pochúťka chutí rovnako ako jej slávny originál. Používame však najjednoduchšie a najprirodzenejšie prísady. Tu je návod, ako upiecť super Twix doma.
Potrebujeme:
maslo 110g
2 lyžice cukruvajce 2 ks
Kyslá smotana 2 lyžice
štipka soli
kondenzované mlieko 380 g
mliečna čokoláda 200g
- hladká múka 1 pohár
- Postup:
- Oddeľte žĺtky od bielkov, potrebujeme iba žĺtka.. Preosejte múku cez sito do misy, pridajte cukor a soľ. Kocku masla (80 g) nasekajte ostrým nožom na doske.
- Potom do múky pridávajte maslo, za stáleho miesenia. Keď sa vytvorí strúhanka, pridajte do nej žĺtky. Vypracujeme cesto rukami.
- Potom pridajte kyslú smotanu. Pokračujte v miesení. Mali by ste mať husté a drobivé cesto. Bude to homogénne a dobre sa formuje.
- Cesto položíme na papier na pečenie a popicháme vidličkou. Cesto necháme oddýchnuť 30 minút. Potom koláč pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu 15–20 minút.
- Keď cesto zružovie, vyberte ho z rúry. Kým sa ochladí, pripravte karamel. Nalejte kondenzované mlieko do panvice s hrubými stenami. Pridajte zvyšok masla.
- Kondenzované mlieko varte za stáleho šľahania, až kým sa nevytvorí svetlá karamelová farba. Mal by byť hustejší, viskóznejší. Bude to trvať asi 20 minút.
- Karamel pripravte opatrne, ale rýchlo ho naneste na koláč. Rozotrite a nechať vychladnúť. Medzitým uvarte polevu. Čokoládu, preniesť do nádoby.
- Rozmiešajte čokoládu vo vodnom kúpeli za stáleho miešania metličkou. Bude to trvať asi 3 minúty, nie viac. Keď sa čokoláda úplne roztopí, nalejte na koláč. Glazúru vyhladzujte po celej ploche. Dezert vložte do chladničky najmenej na 2 hodiny.
Koláčik je hotový a hurá do neho. Určite si ho zaľúbite.
zdroj: sovkusom ru