Tento osviežujúci jahodový dezert ulahodí každému mlsnému jazýčku. Je jednoducho fantastický a príprava vám zaberie len 5 minút.
Potrebujeme:
500 g tvarohu
500 g jahôd
100 g cukru
500 ml jogurtu
100 g maslových sušienok
10 g želatíny
15 g želatíny (na tvaroh)
100 ml vody
Postup:
Ako prvé si pripravíme želatínu. Dáme si ju do samostatných misiek a zalejeme malým množstvom vody. Necháme napučať. Do väčšej misky si dáme tvaroh s jogurtom a rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú hmotu. Jahody si zasypeme cukrom a rozmixujeme.
Teraz si vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnnej rúre rozpustíme želatínu. Do jednej misky so želatínou pridáme asi 3 lyžice rozmixovaných jahôd, dobre premiešame a až potom vmiešame do celej jahodovej hmoty. To isté urobíme s tvarohovou hmotou. Najskôr pridáme do želatíny asi 3 lyžice, zmiešame a až potom pridáme do tvarohovej hmoty.
Do tvarohovej hmoty nalámeme maslové sušienky a potom už len vrstvíme obe hmoty do silikónovej bábovkovej formy. Spodná vrstva bude tvarohová, potom jahodová a tak pokračujeme, až kým sa nám obe hmoty neminú. Vrch prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme vychladiť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc. Potom dáme dolu fóliu, prikryjeme tanierom, alebo podnosom a vyklopíme. Nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!