Rýchly recept, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou.
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
200 g masla
30 g čerstvého droždia
1 lyžičku cukru
150 ml teplého mlieka
2 lyžičky soli
Náplň:
Kukuricu podľa chuti
150 g šunky
1 tavený syr
4 lyžice kyslej smotany
Na potretie:
1 vajce
1 lyžičku kyslej smotany
strúhaný syr
Postup:
- Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hrnčeka si vykrojíme kruhy.
- Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v mise so syrom a smotanou. Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade.
- Potom už len potrieme rozšľahaným vajcom so smotanou. Nakoniec posypeme syrom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 minút. Bochníky by mali byť upečené dozlata. Dobrú chuť.
Zdroj: receptneked.hu