Vynikajúce šišky pečené v rúre!

siska

 Jednoduché šišky pripravené bez vyprážania. Naplniť ich môžete džemom, čokoládovou náplňou alebo lekvárom.

Potrebujeme:

600 g hladká múka
150 g Kr. cukor
5 ks vajcia
120 ml mlieka
150 g rozpustené maslo
1 kocka droždie
1 ks citrón – kôra
1 ks pomaranč – kôra
štipka soľ
1 bal.vanilkový cukor
marmeláda alebo lekvár na plnenie

                                              práškový cukor na posypanie                               

Postup:

  1. V teplom mlieku rozpustíme droždie, pridáme lyžicu cukru a necháme vzísť kvások.
  2. Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu. Je dôležité, aby všetky suroviny mali izbovú teplotu, preto ich vyberieme z chladničky skôr.
  3. Vo väčšej miske zmiešame preosiatu múku, cukor, vanilkový cukor, nastrúhanú kôru z citróna a pomaranča, rozpustené maslo. Postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame, pridáme štipku soli a kvások. Cesto necháme odpočívať v teple, zakryté utierkou, kým zdvojnásobí svoju veľkosť.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pripravíme plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom.
  5. Na mierne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku (3-4 cm), pohárom vykrojíme šišky, ktoré poukladáme na plech a necháme kysnúť cca 15 minút a dáme ich piecť. Pečieme cca 15-20 minút.
  6. Po upečení šišky naplníme cez malú dierku striekačkou a posypeme ich práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like