Skvelý, krehký koláčik sa žĺtkovou polevou, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte ku kávičke. Mňamka!
Potrebujeme:
Cesto:
6 ks bielka
200 g Kr. cukor
200 g mak mletý
150 g polohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
250 g maslo
Poleva:
6 ks žĺtka
200 g práškový cukor
-
Bielky s cukrom si vymiešame do peny a postupne pridávame mak zmiešaný s múkou a práškom do pečiva. Úplne na koniec pridáme rozpustené maslo a dôkladne premiešame.
-
Takto pripravené cesto si navrstvíme do vyššieho plechu, ktorý sme si vymastili tukom a vysypali múkou (plech o veľkosti 20 x 30 cm) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 170 stupňov po dobu cca 20 minút.
-
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Penu nalejeme na upečený (ešte teplý) koláč a vrátime späť do rúry. Necháme usušiť počas 30 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika