Pečené kotlety na sladkokyslej omáčke z pečených paprík a cesnaku. Kotlety môžete robiť aj na grile.
Potrebujeme:
4 ks kotlety bravčové, teľacie, morčacie mäso
2 lyžice olivový olej
4 ks červená paprika
1 ks cibuľa
1 lyžica Kr. cukor
3 lyžice ocot
1 lyžica nasekaná čerstvá bazalka
podľa chuti soľ a korenie
Ďalej budeme potrebovať:
2 lyžice olivový olej
4 strúčiky cesnak
4 vetvičky tymián
50 g maslo
Postup:
-
Na panvici rozpálime 2 lyžice olivového oleja a opražíme celý cesnak, ktorý po opražení vyberieme. Do výpeku pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a červenú papriku a krátko opražíme. Pridáme cukor a necháme dusiť 5 minút.
-
Keď papriky zmäkli, pridáme ocot a necháme prejsť varom. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme čerstvú bazalku a premiešame.
-
Kotlety umyjeme a po bokoch urobíme zárezy, aby sa počas pečenia neskrútili.
-
Ľahko ich osolíme a potrieme olejom a na rozpálenej grilovacej panvici alebo na grile ich opečieme z každej strany. Pridáme maslo, ktoré sa rozpustí a pár krát mäso v panvici maslom polejeme.
-
Podávame s paprikou a cesnakom, prípadne s klasickou zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika.com