Predjedlo je chod, ktorý býva v našej krajine veľmi často prehliadaný, čo je ale veľká chyba. Každý hostiteľ by mal svojim hosťom ponúknuť niečo dobré na zahryznutie a pripravenie ich chuťových buniek na ďalšie chody.
Potrebujeme:
200 g klobásy
100 g sušených paradajok
50 g zelených olív (voliteľne)
50 g parmezánu
50 g tvrdého syra
220 g múky
250 g jogurtu
2 vajcia
2 lyžičky prášku do pečiva
1 čajová lyžička masla
mix paprík
olej
zmes korenia
soľ
Postup:
1.Klobásu nakrájajte a trocha opražte na panvici.
2.Zmiešajte jogurt s vajcami. Pridajte múku a prášok do pečiva. Neustále miešajte.
3. Pridajte mäso, papriky. Nastrúhajte syr a pridajte ho do cesta.
4.Nakrájajte olivy a paradajky a pridajte ich do cesta.
5. Pridajte soľ a korenie a dobre premiešajte.
6. Cesto nalejte do panvice pomazanej maslom a pečte po dobu 40 minút na 180 stupňov. 3-4 minúty pred dopečením posypte koláč parmezánom a vložte ho späť do rúry, aby trochu zhnedol Po upečení nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Zdroj: suntgospodina.net